reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kyselice s klobáskou

  • voda z kysaného zelí 300 ml
  • menší brambory 2 kusy
  • masox 1 kostka (nebo vývar)
  • kmín 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • majoránka 1 hrst
  • pepř 1 špetka
  • hladká mouka 2 lžíce
  • 1 větší uzená klobása
  • 1 zakysaná smetana

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Vodu ze zelí, kterou buď scedíme ze sáčku, nebo ji můžeme koupit přímo v láhvi, nalijeme do hrnce k uvařeným poloměkkým bramborům a vaříme společně s masoxem a lžičkou kmínu. Přilijeme ještě 200 ml obyčejné vody.

Mezitím si nakrájíme klobásku na kostičky a přidáme ji k polévce. Necháme povařit 5 – 8 minut a zahustíme smetanou, kde jsme rozmíchali hladkou mouku. Stále promícháváme a hlídáme, aby se smetana nesrazila a mouka provařila. Dochutíme solí, pepřem a hrstí rozdrcené majoránky dle chuti.

Zdroj: Kyselice s klobáskou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kyselice-s-klobaskou [On-line 13.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.