reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lahůdková huspenina

Cibulkou ozdobená, octem dochucená huspenina přijde vždy k chuti. My ji dnes doplníme ještě o vajíčko vařené natvrdo a výrazný hořčicový dresink. Základ tkví v dobrém vychucení vývaru!

  • 2 vepřová kolena
  • 3 vepřové nohy
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
  • voda
  • vinný ocet
  • mletý pepř
  • sůl
  • 4 sterilované kyselé okurky
  • 3 vařené mrkve

Dresink

  • plnotučná hořčice
  • bílé víno
  • slunečnicový olej
  • sůl
  • cukr

Na podávání

  • vejce vařená natvrdo
  • červená cibule
  • domácí chléb

Očištěná kolena a nožičky vaříme spolu se zeleninou a kořením v osolené vodě doměkka. Poté maso vyjeme a vývar přecedíme přes jemný cedník. Necháme vychladnout, svrchu stáhneme ztuhlý tuk a opět ohřejeme, aby byl vývar vlažný, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

Maso bez kůže vykostíme, nakrájíme najemno, vařenou mrkev a okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do vývaru, vše vlijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout.

Podáváme s vařeným vejcem, hořčičnou zálivkou, jemně sekanou červenou cibulí a chlebem.

Zdroj: Lahůdková huspenina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1013 [On-line 9.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.