Cibulkou ozdobená, octem dochucená huspenina přijde vždy k chuti. My ji dnes doplníme ještě o vajíčko vařené natvrdo a výrazný hořčicový dresink. Základ tkví v dobrém vychucení vývaru!
- 2 vepřová kolena
- 3 vepřové nohy
- 1 cibule
- 1 mrkev
- divoké koření (bobkový list, celý pepř, nové koření)
- voda
- vinný ocet
- mletý pepř
- sůl
- 4 sterilované kyselé okurky
- 3 vařené mrkve
Dresink
- plnotučná hořčice
- bílé víno
- slunečnicový olej
- sůl
- cukr
Na podávání
- vejce vařená natvrdo
- červená cibule
- domácí chléb
Očištěná kolena a nožičky vaříme spolu se zeleninou a kořením v osolené vodě doměkka. Poté maso vyjeme a vývar přecedíme přes jemný cedník. Necháme vychladnout, svrchu stáhneme ztuhlý tuk a opět ohřejeme, aby byl vývar vlažný, ochutíme vinným octem, pepřem a solí.
Maso bez kůže vykostíme, nakrájíme najemno, vařenou mrkev a okurku nakrájíme na kostičky a vmícháme do vývaru, vše vlijeme do formy a v chladu necháme ztuhnout.
Podáváme s vařeným vejcem, hořčičnou zálivkou, jemně sekanou červenou cibulí a chlebem.
Zdroj: Lahůdková huspenina; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1013 [On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář