reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vývar s bylinkovou sedlinou

6−8 porcí

Není nad dobrý silný hovězí vývar. Abychom jej získali, musíme být trpěliví a alespoň tři hodinky nechat vše potichoučku a jemně pobublávat.

Vývar

  • 1 kg hovězích kostí a předního hovězího masa
  • 500 g kořenové zeleniny − mrkev, celer, petržel
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • slunečnicový olej
  • 6 kuliček nového koření
  • 12 kuliček celého pepře
  • voda
  • sůl

Zelenina Julien

  • 1 mrkev
  • ¼ celeru
  • 100 g pórku
  • 20 g másla

Bylinková sedlina

  • 4 vejce
  • 200 ml mléka,
  • hrst čerstvých bylinek (bazalka, tymián, petrželka)
  • sůl
  • máslo na vymaštění a hrubá mouka na vysypání formy

Hovězí kosti (máme-li velké, nasekáme) a nahrubo nakrájené maso prudce opečeme na oleji, přidáme zeleninu (cibuli neloupeme, česnek jen rozmáčkneme), osmahneme, přidáme koření, zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla zmírníme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Svrchu sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme.

Zeleninu nakrájíme na nudličky a opečeme na másle.

Vejce rozmícháme s mlékem, solí, sekanými bylinkami a vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou. Vložíme do pekáče s vodou do trouby a pečeme při 160 °C 10−15 minut.

Podáváme horký vývar se zeleninou a bylinkovou sedlinou.

Zdroj: Vývar s bylinkovou sedlinou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1014 [On-line 9.11.2012]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


sedm × 6 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.