4 porce
- ½ kg mouky
- 3 dkg droždí
- 1 dl mléka
- 1 špetička práškového cukru
- 7 dkg sýra
- olej
Brambory uvaříme. Droždí s cukrem necháme naběhnout ve vlažném mléce.
Kvásek přimícháme k mouce, přisypeme sůl a do toho ještě nastrouháme sýr. Přidáme trochu vody, abychom získali měkké těsto. 10 minut je hněteme, načež těsto necháme půl hodiny odpočívat.
Až nám těsto nakyne, ještě jednou je prohněteme.
Rozehřejeme si olej, ve kterém upečeme kulaté placky (lángoše) vytvarované z těsta.
Nadrobno nasekaný česnek máčíme ve vodě – a touto směsí hotové lángoše potřeme. Můžeme je samozřejmě navíc ještě potírat zakysanou smetanou a posypávat strouhaným sýrem.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3684
Poslední tip, trik či komentář