Na 4 porce potřebujeme:
- 350 g mrazených malých chobotnic,
1 malý celer,
50 ml bílého vína,
sůl, pepř,
100 ml smetany na vaření,
1/4 svazku pažitky,
350 g lusků cukrového hrášku,
4 cherry rajčata,
sušená rajčata,
1 lžíce másla,
1 šalotka,
1 stroužek česneku,
Pyré:
- 1 malý celer,
- 1 lžíce másla,
- 1 snítka tymiánu,
- 100 ml bílého vína,
- 250 ml smetany na vaření
Dopředu si připravíme celerové pyré. V kastrůlku svaříme máslo, tymián, kostky celeru a bílé víno. Až se víno vyvaří, vlijeme smetanu a vyříme celer doměkka. Pak ho rozmixujeme na pyré.
Chobotnice necháme rozmrznout. Celer pokrájíme na velmi slabé plátky. Z nich kulatou formičkou vykrájíme kolečka. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme vínem, osolíme a vaříme až se tekutina vyvaří. Pak vlijeme smetanu, přidáme pažitku a vaříme do změknutí.
V pánvi orestujeme na másle část lusků a cherry rajčata a dáme je stranou na dozdobení.
Zbylé cukrové lusky a sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek a vše krátce restujeme. Pak přidáme chobotnici, osolíme a opepříme. Zasypeme pažitkou a velmi krátce restujeme.
Na talíř skládáme kolečka celeru, na ně celerové pyré a na to orestovanou směs s chobotnicí. Pokračujeme kolečkem celeru, pyré a chobotnice. Dozdobíme orestovanými lusky a cherry rajčaty.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lasagne-s-chobotnici-9-2-2010.html
Poslední tip, trik či komentář