reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne s chobotnicí

Na 4 porce potřebujeme:

  • 350 g mrazených malých chobotnic,
    1 malý celer,
    50 ml bílého vína,
    sůl, pepř,
    100 ml smetany na vaření,
    1/4 svazku pažitky,
    350 g lusků cukrového hrášku,
    4 cherry rajčata,
    sušená rajčata,
    1 lžíce másla,
    1 šalotka,
    1 stroužek česneku,

Pyré:

  • 1 malý celer,
  • 1 lžíce másla,
  • 1 snítka tymiánu,
  • 100 ml bílého vína,
  • 250 ml smetany na vaření

Dopředu si připravíme celerové pyré. V kastrůlku svaříme máslo, tymián, kostky celeru a bílé víno. Až se víno vyvaří, vlijeme smetanu a vyříme celer doměkka. Pak ho rozmixujeme na pyré.

Chobotnice necháme rozmrznout. Celer pokrájíme na velmi slabé plátky. Z nich kulatou formičkou vykrájíme kolečka. Vložíme je do kastrůlku, zalijeme vínem, osolíme a vaříme až se tekutina vyvaří. Pak vlijeme smetanu, přidáme pažitku a vaříme do změknutí.

V pánvi orestujeme na másle část lusků a cherry rajčata a dáme je stranou na dozdobení.
Zbylé cukrové lusky a sušená rajčata nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme máslo, šalotku, česnek a vše krátce restujeme. Pak přidáme chobotnici, osolíme a opepříme. Zasypeme pažitkou a velmi krátce restujeme.

Na talíř skládáme kolečka celeru, na ně celerové pyré a na to orestovanou směs s chobotnicí. Pokračujeme kolečkem celeru, pyré a chobotnice. Dozdobíme orestovanými lusky a cherry rajčaty.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lasagne-s-chobotnici-9-2-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.