Na 4 porce:
- 400 g lasagní
- 400 g čínského zelí
- 2 mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 3 vejce
- 200 ml smetany
- 200 g ementálu
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- Sůl
- pepř
Zelí a mrkev nastrouháme na tenké delší nudličky. Cibuli a česnek nasekáme, orestujeme na oleji, přidáme mrkev i zelí a krátce podusíme. Osolíme a opepříme, necháme vychladnout. Do směsi nastrouháme část ementálu.
Zapékací formu vytřeme olejem a na dno rozložíme lasagne. Zasypeme je tenkou vrstvou zeleninové směsi a zakryjeme další vrstvou těstovin. Stejným způsobem postupujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvu lasagní posypeme sýrem a slunečnicovými semínky.
Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme. Lasagne přelijeme, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 200 °C asi 30 minut.
Poslední tip, trik či komentář