reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne se zelím

Na 4 porce:

  • 400 g lasagní
  • 400 g čínského zelí
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 vejce
  • 200 ml smetany
  • 200 g ementálu
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • Sůl
  • pepř

Zelí a mrkev nastrouháme na tenké delší nudličky. Cibuli a česnek nasekáme, orestujeme na oleji, přidáme mrkev i zelí a krátce podusíme. Osolíme a opepříme, necháme vychladnout. Do směsi nastrouháme část ementálu.
Zapékací formu vytřeme olejem a na dno rozložíme lasagne. Zasypeme je tenkou vrstvou zeleninové směsi a zakryjeme další vrstvou těstovin. Stejným způsobem postupujeme až do spotřebování všech surovin. Poslední vrstvu lasagní posypeme sýrem a slunečnicovými semínky.
Vejce rozšleháme ve smetaně, osolíme a opepříme. Lasagne přelijeme, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme při 200 °C asi 30 minut.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.