reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lazaně

  • pepř
  • sůl
  • máslo 3 lžíce
  • cukr 1 špetka
  • olej 3 lžíce
  • mléko 1/2  l
  • hladká mouka 3 lžíce
  • strouhaný sýr 150 g
  • lazaně (bez předvaření) 1 balení
  • koření na špagety 1/2 balení
  • rajčatový protlak 160 g
  • mleté maso (hovězí nebo směs) 500 g
  • jemný kečup 1 balení
  • muškátový oříšek 1 kus
  • máslo nebo olej na vymazání

Mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje a zasypeme půlkou kořenicí směsi na špagety. Přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Poté ochutíme trochou kečupu a cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme asi 20 minut povařit. U nepředvařených lazaní je lepší, když je omáčka řidší, aby se v ní uvařily doměkka.

Na másle si uděláme bešamel. Světlou jíšku na chvilku odstavíme z plotny a zalijeme horkým mlékem. Pak hrnec přendáme zpět na plotnu a za stálého míchání necháme mléko zhoustnout do požadované konzistence. Osolíme, opepříme a posypeme čerstvě nastrouhaným nebo mletým muškátovým oříškem a zamícháme.

Zapékací nádobu vymažeme máslem nebo olejem, dno vyložíme připravenými pláty lazaní, jež zalijeme částí špagetové omáčky a částí bešamelu a posypeme částí strouhaného sýra. Poté klademe další vrstvu těstovin. Pokračujeme, dokud máme dost omáček a těstovin. Poslední vrstvu by měly tvořit lazaně posypané strouhaným sýrem. Nádobu vložíme do mírně předehřáté trouby a pečeme dozlatova minimálně 30 minut při 180 stupních. Orientujeme se i podle návodu na obalu těstovin a vlastního oka.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lazane [on-line 7.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.