Ingredience
- 1 telecí ledvinka
- 2 lžíce hladké mouky
- 20 g másla
- 1 cibule
- 100 ml rajského protlaku
- 1 lžíce anglické hořčice
- 1 lžíce worcesteru
- 4 snítky petržele
- Sůl
- Pepř
- Chléb
- Tuk na opečení
Ledvinky podélně rozkrojíme, zbavíme močovodů a nakrájíme na tenké nudličky. Abychom nudličky zbavili zápachu, spaříme je ve vodě. Pokud máme vepřové ledvinky, zápachu je zbavíme tak, že je přes noc naložíme do mléka. Ledvinky si obalíme v mouce.
Cibuli nakrájíme najemno. Na pánvi si rozehřejeme sádlo a začneme cibuli restovat. Zatáhneme ji a přidáme ledvinky. Telecí ledvinky se dusí přibližně 20 minut, vepřové minutu dvě. Promícháme a po chvilce přidáme protlak. Poté přidáme anglickou hořčici. Zakápneme worcesterem a necháme 15 minut dusit. Ledvinky zjemníme kostkou másla. Směs jíme na opečeném chlebu. Dozdobíme petrželkou.
Zdroj: Ledvinky po anglicku; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2115-ledvinky-po-anglicku/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář