Suroviny:
- 600 g srnčího masa
- sádlo
- kmín
- polévkový talíř cibule na kostky
- mletá paprika
- pepř, sůl
- majoránka, rozmarýn
- bobkový list
- rajský protlak
- česnek
- žampióny
- kapie
- červené víno
- vývar
- cukr
- domácí lesní kompot
- nakládané houbičky
Na sádle restujeme cibuli s kmínem do sklovata, vložíme maso, rozmarýn, bobkový list a kapii, rajský protlak, česnek, mletou papriku. Zalijeme srnčím vývarem, opepříme, osolíme, přidáme majoránku, žampióny, lesní kompot, podlijeme červeným vínem. Dáme do trouby na 150°C asi na hodinu. Vyndáme, dochutíme lesním kompotem, cukrem, vlijeme víno.
Na sádle orestujeme proužky zelené papriky, kapie, žampióny.
Podáváme s hrnkovým knedlíkem, nakládanými houbičkami, ozdobíme restovanou zeleninou.
Zdroj: LELEKOVICKÝ GULÁŠ DLE EVIČKY KOŽINOVÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář