reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

ZAPEČENÝ PÓREK

Suroviny:

  • 2 pórky
  • 150 g plátků šunky
  • 100 g krájeného ementálu
  • 3 lžíce hladké mouky
  • hrnek mléka
  • hrnek smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce másla
  • sůl, bílý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • strouhanka na vysypání pekáčku

Pórek překrojíme na třetiny a 5 min povaříme v osolené vodě. Vyndáme. Z másla a mouky připravíme jíšku, dáme do pórkového vývaru, přidáme mléko, sůl, 2 žloutky, bílý pepř, smetanu a provaříme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme porce pórku zabalené do plátků šunky, posypeme muškátem, krájeným ementálem a zalijeme bešamelem. Pečeme v troubě na 200°C asi 20 min.

Zdroj: ZAPEČENÝ PÓREK; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 06.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.