reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lenčina sýrová polévka

Ingredience

  • mrkev 1 kus
  • hrášek 3 lžíce
  • ementál 170 g
  • větší tavený sýr 2 kusy
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • hladká mouka 2 lžíce
  • zeleninový bujon 1 kostka

na knedlíčky:

  • vejce 1 kus
  • dětská krupička 1 dávka
  • sůl 1 špetka

1. V litru vody uvaříme nakrájenou zeleninu, kterou máme rádi. Můžeme použít i zeleninový bujon. Do polévky vhodíme pokrájené tavené sýry a rozmícháme kvedlačkou do úplného roztavení.

2. Ementál nakrájíme na centimetrové kostičky. Vhodíme je do polévky a opatrně zamícháme. Dále vlijeme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Osolíme podle chuti, zamícháme a necháme povařit, dokud se vše krásně neroztaví a nezahustí.

3. Z vejce, krupičky a špetky soli připravíme hustší těsto na noky. Dvěma lžičkami nabíráme těsto (lžičkou stíráme lžičku) a vkládáme do polévky. Měly by se vytvořit asi třícentimetrové pevné nočky, které opatrně promícháme ode dna. Když po asi třech minutách vyplavou, jsou hotové. Můžeme podávat.

Zdroj: Lenčina sýrová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lencina-syrova-polevka [On-line 25.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.