Suroviny
- brambory
- sůl
- pepř
- cibule
- česnek
- mrkev
- celer
- petržel
- máslo
- hladká mouka
- vejce 1 ks
- čerstvá zelená petržel
Půlku množství kořenové zeleniny si omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky, druhou půlku kořenové zeleniny si necháme vcelku. Tu dáme do hrnce, přidáme cibuli, česnek a vaříme, brambory přidáme až nakonec. Když je polévka hotová, vyndáme kořenovou zeleninu, a přidáme zeleninu čerstvou nakrájenou (nebo nastrouhanou). Necháme povařit a mezitím si připravíme jíšku z másla a hladké mouky, do které nakonec vmícháme celé vajíčko a vařečkou rozdělujme na malé nočky. Ty nakonec zavaříme do polévky, kterou před podáváním ozdobíme čerstvou petrželkou.
Zdroj: Letní farmářská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/letni-farmarska-polevka [On-line 04.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář