- 1 okurka
- 4 rajčata
- 1 paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce rajského protlaku
- 250 ml rajčatového pyré
- česnek a cibule
- 4 lžíce zakysané smetany
- 10 g kopru
Okurku oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky. Rajčata spaříme a zbavíme slupek. Cibuli nakrájíme na kostky. Rajčata, cibuli a česnek zpracujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, citronovou šťávu a rajčatový protlak a vše umixujeme dohladka. Hmotu přidáme k nakrájeným okurkám a paprice.Vše dobře promícháme, přidáme rajčatovou šťávu a znovu dobře promícháme. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše necháme odležet v ledničce. Po vychladnutí naléváme do talířů. Do středu dáme lžíci zakysané smetany. Můžeme zpestřit nasekaným čerstvým koprem nebo bazalkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/letni-zeleninova-polevka-0
Poslední tip, trik či komentář