Suroviny
- lilek 2 ks
- bazalka 8 lístků
- sůl
- pepř
- rajčata 600 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- tvrdý sýr výraznější chuti
- máslo 1 lžička
- mouka na obalení
Lilek nakrájíme na plátky, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Papírovou utěrkou odsajeme přebytečný tuk a dáme stranou. Máslo necháme zpěnit, přidáme nakrájenou cibulku, rajčata, česnek, necháme osmahnout a podusíme. Nakonec do směsi vmícháme zbytek ingrediencí – bazalku a sýr. Při podávání servírujeme tuto směs na kolečcích lilku a ještě ozdobíme bazalkou a troškou strouhaného parmazánu, čedaru nebo fety.
Zdroj: Lilek se sýrem, bazalkou a rajčaty; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lilek-se-syrem-bazalkou-rajcaty [On-line 18.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář