Potřebeujeme:
- 2 menší lilky,
- 1 červenou papriku,
- česnek,
- olivový olej,
- tymián,
- čerstvý koriandr,
- listový salát,
- strouhaný parmezán na chipsy,
- sůl,
- pepř
Lilek rozpůlíme, potřeme olivovým olejem okořeníme a dáme společně s paprikami péct do trouby na 170°C po dobu 20-30 minut.
Po upečení si lilky a papriku oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme nakrájený lilek, papriku a necháme vydusit přebytečnou tekutinu, před podáváním dochutíme a dokončíme nahrubo nasekaným čerstvým koriandrem.
Podáváme společně s bylinkovým salátem a parmazánovými chipsy nebo jako salsu ke grilovanému masu.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/lilkovy-kaviar-24-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář