reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Limetkový páj

Suroviny

  • sušenky 300 g
  • máslo 150 g
  • třtinový cukr (nemusí být) 1-2 lžíce
  • sladké kondenzované mléko 1 plechovka
  • žloutek 4 ks
  • limeta 4 ks
  • sůl 1 špetka
  • smetana ke šlehání 1 balení

Sušenky nahrubo nadrtíme a propracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě (podle chuti můžeme dosladit 1−2 lžícemitřtinového cukru).

Těstem vyložíme formu a v troubě vyhřáté na 150°C předpečeme deset minut a necháme zchladnout.

Žloutky šleháme po dobu jedné minuty, poté za stálého šlehání vešleháme kondenzované mléko, až se objem zvětší a krém zhoustne a zbělá. Při vyšších otáčkách to trvá asi 3−4 minuty. Vešleháme ještě limetovou šťávu a kůru, přidáme špetku soli a nalijeme na korpus.

Pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 10−12 minut. Necháme zchladnout. Podáváme ozdobené šlehačkou, která kyselou chuť zjemní.

Zdroj: Limetkový páj; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/limetkovy-paj  [On-line 02.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.