reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Linecký mřížkový koláč s domácí marmeládou a bonusem: banánem v čokoládě s pařížskou šlehačkou

Linecké těsto

  • hladká mouka 300 g
  • cukr moučka 50 g
  • hera 150 g
  • žloutek 1 kus

Banány

  • banán 5 kusů
  • čokoláda na vaření 1 balení
  • tuk lukana (100 %) 50 g

Pařížskou šlehačka

  • šlehačka ke šlehání 1 kelímek
  • kakao 25 g
  • cukr krapice 2 lžíce

Ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Necháme chvíli odležet. Z lineckého těsta vyvalíme kulatý plát, který přeneseme do formy. Pomažeme ho marmeládou, ozdobíme vyválenými proužky těsta. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi dvacet minut.

Na banány připravíme polevu. Čokoládu rozlámeme na kousky, v hrnci nad párou je rozpustíme a s rozpuštěným tukem vymícháme. Banány oloupeme a potáhneme čokoládou. Necháme zaschnout, pak zdobíme pařížskou šlehačkou.

Na pařížskou šlehačku ingredience svaříme a dáme vychladit do druhého dne.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/linecky-mrizkovy-kolac [On-line 2.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.