Suroviny
- rukola
- polníček
- cherry rajčátka
- máta
- krevety
- olivový olej
- hořčice
- cukr 2 lžíce
- med
- limeta
- sůl
- pepř
Rajčata nakrájíme, a v mísesmícháme s listovými saláty. Na pánvi si připravíme karamel, zastříkneme limetovou šťávou a přidáme nakrájené lístky máty. Vložíme očištěné krevety, které narychlo opečeme. Olej, hořčici, sůl a pepř smícháme a zálivka na salát je hotová. Promícháme ji se salátem a navrch posadíme krevety.
Balsamikový kaviár Jakub připravujepomocí molekulární mixologie za použití alginátu a cloruru, což jsou přírodní výtažky z mořských řas. Clorur smíchá s vodou a alginát s balsamikovým octem, nechá den odstát a pomocí injekční stříkačky tvoří kuličky podobné kaviáru, kterými salát dozdobí.
Zdroj: Listový salát s cherry rajčátky a grilovanými krevetami a balsamikovým kaviárem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/listovy-salat-s-cherry-rajcatky-grilovanymi-krevetami-balsamikovym-kaviarem [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář