Suroviny
- olej
- hladká mouka 250 g
- acidofilní mléko 500 ml
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
- lesní ovoce
- kysaná smetana na ozdobu
- cukr moučka
- skořice
Všechny uvedené suroviny kromě ovoce, moučkového cukru a skořice smícháme a necháme asi pět minut odležet. Na lívanečníku opečeme na trošce oleje obvyklým způsobem po obou stranách lívanečky, které po upečení natřeme džemem (také můžeme z lesního ovoce připravit vlastní žahour) a na střed dáme osazenou zakysanou smetanu a dílek čerstvé jahody anebo jiného lesního ovoce.Lívance podáváme bohatě pocukrované moučkovým cukrem a posypané skořicí.
Zdroj: Lívance; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livance [On-line 11.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář