Suroviny
Lívance:
- hladká mouka 500 g
- cukr 1 lžička
- citronová kůra z 1 citronu 5 ks
- mléko 250 ml
- droždí
- vejce 2 ks
- sůl 1 špetka
- olej na smažení
Žahour:
- borůvky 500 g
- cukr kupice
- solamyl 1 lžička
- skořice 1 špetka
Suroviny na těsto smíchám a necháme vykynout na teplém místě. Poté smažíme lívanečky, ideálně na lívanečníku. Na žahour svaříme borůvky s cukrem, ochutíme skořicí a zahustíme solamylem. Lívanečky můžeme jíst teplé i studené.
Zdroj: Lívanečky se žahourem a zakysanou smetanou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/livanecky-se-zahourem-zakysanou-smetanou [On-line 10.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář