reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lomo de cerdo con puré de batatas

Suroviny

  • vepřová svíčková
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • česnek
  • batáty 5-6 ks
  • kondenzované mléko 1 balení
  • červená cibule
  • ocet
  • petrželka na ozdobu

Vepřovou panenku odblaníme a nakrájíme na stejně velké válečky. Naložíme je do olivového oleje s plátky česneku a rozmarýnem.

Oloupeme si batáty a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, přidáme kondenzované mléko a oříšek másla a vyšleháme jemnou kaši.

Vyndáme si panenku a zprudka ji zatáhneme na pánvi, aby měla kůrčičku a udržela si šťávu. Pozvolna ji dopečeme.

Cibuli si nakrájíme na kolečka, která dáme do octa a poté ji i s octem vlijeme do rozpálené pánve s trochou oleje. Přidáme trochu vody a cibulí za občasného povaříme do měkka.

Na talíř dáme při servírování porci kaše, navrchu poklademe kolečky z cibule a přidáme váleček ze svíčkové. Dozdobíme snítkou petrželky.

Zdroj: Lomo de cerdo con puré de batatas; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lomo-de-cerdo-con-pure-de-batatas  [On-line 05.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.