reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos s řapíkatým celerem, bylinkovým olejem a vejcem

4 porce

  • 400 g řapíkatého celeru
    300 g uzeného lososa
    2 vejce
    listové saláty
    zelená cibulka
    bylinkový olej
    (4 mušle sv. Jakuba)

na bylinkový olej:

  • 0,5 dcl olivového oleje
  • bylinky (petrželka, pažitka, kopr)
  • cukr
  • limeta
  • sůl
  • bílý pepř

Řapíkatý celer oloupeme, nařežeme na stejné špalíky a uvaříme v osolené vodě. Po propláchnutí ledovou vodou ho naskládáme na talíře, na které přidáme pár plátků uzeného lososa a vše zalijeme bylinkovým olejem. Ten připravíme takto: lístky petržele, pažitku a kopr rozmixujeme spolu s panenským olivovým olejem, trochou soli, cukru, bílého pepře a limetovou šťávou. Nakonec přidáme vejce na hniličku, ozdobíme listovými saláty a nasekanou zelenou cibulkou a můžeme podávat.
Pokud ovšem chceme skutečně zazářit, přidáme mušle svatého Jakuba, nejlépe chlazené, které osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na olivovém oleji.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/193-losos-s-rapikatym-celerem-bylinkovym-olejem-a-vejcem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.