Suroviny
- sójová smetana
- listový špenát 1 balení
- chlazený losos 1 kg
- brambor 500 g
- celer 1 ks
- koření na pečené brambory
- cibule 1 ks
- česnek dle chuti
- zakysaná smetana 1 ks
- kopr
- citron 1 ks
- máslo
- sůl
- pepř
Celer nakrojíme na půl a dáme ho vařit na 20 minut. Poté ho oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, které osolíme a opepříme, přidáme trochu řepkového oleje a dáme péct do trouby na pečicí papír, dokud nebudou dozlatova.
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které osolíme a dáme na pečicí papír péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, dokud nezačnou hnědnout.
Špenát: Nakrájenou cibulku osmahneme na řepkovém oleji dozlatova, přidáme spařený špenát a česnek. Přidáme trošku sójové smetany, chvilku povaříme, osolíme a opepříme.
Losos: Porce ryby opláchneme, pokapeme citrónem, osolíme hrubou solí a opepříme. Lososa necháme chvilku naloženého. Do pekáče přidáme kousek másla a v předehřáté troubě pečeme 15 minut.
Zdroj: Losos se špenátem, pečené brambůrky, hranolky z celeru a česnekový dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-se-spenatem-pecene-bramburky-hranolky-z-celeru-cesnekovy-dip/ [On-line 07.09.2016]
5
Na česnekový dip smícháme zakysanou smetanu s utřeným stroužkem česneku a solí.
6
Na koprový dip smícháme zakysanou smetanu s usekaným koprem a trochou citronové šťávy. Dle chuti osolíme a opepříme.
Poslední tip, trik či komentář