reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Losos se špenátem, pečené brambůrky, hranolky z celeru a česnekový dip

Suroviny

  • sójová smetana
  • listový špenát 1 balení
  • chlazený losos 1 kg
  • brambor 500 g
  • celer 1 ks
  • koření na pečené brambory
  • cibule 1 ks
  • česnek dle chuti
  • zakysaná smetana 1 ks
  • kopr
  • citron 1 ks
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Celer nakrojíme na půl a dáme ho vařit na 20 minut. Poté ho oloupeme a nakrájíme na silné hranolky, které osolíme a opepříme, přidáme trochu řepkového oleje a dáme péct do trouby na pečicí papír, dokud nebudou dozlatova.
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, které osolíme a dáme na pečicí papír péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, dokud nezačnou hnědnout.
Špenát: Nakrájenou cibulku osmahneme na řepkovém oleji dozlatova, přidáme spařený špenát a česnek. Přidáme trošku sójové smetany, chvilku povaříme, osolíme a opepříme.
Losos: Porce ryby opláchneme, pokapeme citrónem, osolíme hrubou solí a opepříme. Lososa necháme chvilku naloženého. Do pekáče přidáme kousek másla a v předehřáté troubě pečeme 15 minut.

Zdroj: Losos se špenátem, pečené brambůrky, hranolky z celeru a česnekový dip; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/losos-se-spenatem-pecene-bramburky-hranolky-z-celeru-cesnekovy-dip/  [On-line 07.09.2016]
5

Na česnekový dip smícháme zakysanou smetanu s utřeným stroužkem česneku a solí.
6

Na koprový dip smícháme zakysanou smetanu s usekaným koprem a trochou citronové šťávy. Dle chuti osolíme a opepříme.

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


6 − jedna =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.