Ingredience
- francouzská bageta 1 kus
- černé olvivy 1 dávka
- uzený losos 100 g
- kopr na ozdobu 2 snítky
- smetana na šlehání 1 kus
řecký salát:
- cherry rajčátka 5 kusů
- půl červené papriky 1 dávka
- olivový olej 2 lžíce
- balkánský sýr na posypání 100 g
- čerstvé lístky bazalky 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Na „dvojhubku“ si ukrojíme kousek bagety a obložíme ho plátkem uzeného lososa, na který navršíme trochu vyšlehané šlehačky. Porci ozdobíme koprem a kroužkem černé olivy, takto pokračujeme podle plánovaného množství porcí.
2. Suroviny na řecký salát nakrájíme a smísíme s olivovým olejem, nakonec posypeme bazalkou a balkánským sýrem, který můžeme nakrájet na větší kousky, nebo nahrubo nastrouhat na salát.
Zdroj: Lososová dvojhubka, řecký salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososova-dvojhubka-recky-salat [On-line 29.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář