reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mexický bochník

Ingredience

  • malý bochník (po 300 g) 5 kusů
  • česnek 5 stroužků
  • cibule 2 kusy
  • rajčata (nebo 1 až 2 plechovky) 500 g
  • červené fazole 1 konzerva
  • červená paprika 2 kusy
  • posekaná zelená petrželka 1 hrst
  • sladká paprika 2 lžičky
  • chilli paprička 1 kus
  • olej 1 dávka
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sůl a pepř 0 špetek

Na trošce oleje si orestujeme nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek, základ zaprášíme lehce hladkou moukou a vytvoříme si světlou jíšku. Přidáme červenou papriku, hned zalijeme menším množstvím vody, chvíli šleháme, přilijeme vodu, povaříme. Přidáme pokrájenou kapii, rajčata, fazole a chilli papričku a dál vaříme. Podle chuti nakonec dokořeníme, dosolíme a osvěžíme zelenou petrželkou, možná i pár kapkami citronu. Mezitím si vydlabeme bochníky chleba – kdo chce, může polévku místo mouky zahustit chlebovou střídkou. Polévku servírujeme v bochníku, je sytá, může se podávat i jako lehká večeře.

Zdroj: Mexický bochník; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mexicky-bochnik [On-line 29.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.