reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Steak s pepřovou omáčkou

Ingredience

  • hovězí roštěnec nebo kvalitní maso na steak 1 kg
  • větší moučné brambory 5 kusů
  • olivový olej 1 dávka
  • čerstvá pažitka 1 snítka
  • pár lístku bazalky 1 dávka
  • zakysaná smetana 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka

na pepřovou omáčku:

  • celý pepř – zelený nebo petrobarevný 1 dávka
  • smetana ke šlehání 1 kus
  • vývar nebo půl kostky masoxu 1 dávka
  • bílé víno 100 ml
  • malá cibule 1 kus
  • olej nebo kousek másla 1 dávka

1. Brambory ve slupce dobře omyjeme, potřeme olivovým olejem a položíme na pečící papír. Hodinu pečeme a poté každý brambor rozřízneme uprostřed do kříže, kam vložíme zakysanou smetanu s nakrájenou pažitkou a před podáváním ještě ozdobíme bazalkou.

2. Očistěné steaky osolíme a potřeme olivovým olejem – necháme chvíli odležet. Osmažíme na dobře rozpálené grilovací pánvi z každé strany 4 – 6 minut – podle toho, jak moc chceme mít asi dvěstěgramové steaky a centimetr a půl vysoké steaky propečené.

3. Na pepřovou omáčku si na másle nebo oleji usmažíme nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme celý pepř a ještě dvě minutky zahříváme. Přilijeme vývar, nebo masox s vodou, přidáme víno a čtyři minuty povaříme. Nakonec přilijeme smetanu – množství dle odhadu a potřeby – a vaříme do zhoustnutí omáčky.

Zdroj: Steak s pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-s-peprovou-omackou [On-line 29.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.