Suroviny
- čerstvý losos bez kůže 400 g
- červená cibule 1/2 ks
- bílá cibule 1/2 ks
- dijonská hořčice 1 lžička
- plnotučná hořčice 1 lžička
- sůl
- 4 druhy pepře
- šťáva z limetky
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- bagetka
- rukola
- 3 cherry rajčátek
- balzamikový ocet
Oloupeme si cibule a nasekáme je najemno. Lososa rozmixujeme a smícháme s nasekanou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme obě hořčice a šťávu z limetky podle chuti.Rukolu a rajčata smícháme a zakápneme octem balsamico.Bagetku nakrájíme, pokapeme olivovým olejem a opečeme na pánvi nebo v troubě.Na opečené bagetky namažeme lososovou pomazánku, posypeme nasekanou bazalkou a podáváme se salátem a citronem.
Zdroj: Lososová pomazánka s bagetkou a zeleninovým salátem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lososova-pomazanka-s-bagetkou-zeleninovym-salatem [On-line 19.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář