Suroviny
- větší kapr 1 ks
- cibule 2 ks
- zelená paprika 1 ks
- rajče 1 ks
- červená sladká paprika 3 lžíce
- červená pálivá paprika 1-3 lžíce
- kysaná smetana
- smetana na vaření
- sůl
Kapra nakrájíme na podkovy, vyřízneme hřbetní kost a vše vložíme do hrnce včetně hlavy a ploutví. Zalejeme dvěma litry vody, přidáme celou cibuli, celou papriku bez jader a oloupané rajče. Přidáme mletou červenou papriku, osolíme. Vaříme asi hodinu, než se maso začne rozpadat.
Odstraníme hlavu, ploutve a kosti a základ přecedíme. Zbytek masa rozemeleme a přidáme do polévky. Přidáme kyselou smetanu a mletou pálivou červenou papriku. Vaříme pět minut a na závěr přidáme 4-6 podkoviček a vaříme dalších 15 minut. Polévku ihned podáváme s kapičkou citronu.
Zdroj: Maďarské halászlé – rybí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarske-halaszle-rybi-polevka [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář