reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarské halászlé – rybí polévka

Suroviny

  • větší kapr 1 ks
  • cibule 2 ks
  • zelená paprika 1 ks
  • rajče 1 ks
  • červená sladká paprika 3 lžíce
  • červená pálivá paprika 1-3 lžíce
  • kysaná smetana
  • smetana na vaření
  • sůl

Kapra nakrájíme na podkovy, vyřízneme hřbetní kost a vše vložíme do hrnce včetně hlavy a ploutví. Zalejeme dvěma litry vody, přidáme celou cibuli, celou papriku bez jader a oloupané rajče. Přidáme mletou červenou papriku, osolíme. Vaříme asi hodinu, než se maso začne rozpadat.

Odstraníme hlavu, ploutve a kosti a základ přecedíme. Zbytek masa rozemeleme a přidáme do polévky. Přidáme kyselou smetanu a mletou pálivou červenou papriku. Vaříme pět minut a na závěr přidáme 4-6 podkoviček a vaříme dalších 15 minut. Polévku ihned podáváme s kapičkou citronu.

Zdroj: Maďarské halászlé – rybí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarske-halaszle-rybi-polevka  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.