reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maďarský perkelt s haluškami

Suroviny

  • hovězí maso nebo divočák 1,5 kg
  • cibule 3 ks
  • sladká červená paprika
  • pikantní červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • nové koření
  • sádlo 2 lžíce
  • hořčice 1 lžíce
  • červené víno 100 ml

Halušky:

  • hladká mouka 400 g
  • vejce 1 ks
  • sůl 1 lžička
  • olej 2-3 lžíce

Cibuli nakrájíme na malé kusy a osmažíme na sádle. Přidáme na kostičky pokrájené maso a zprudka je krátce osmažíme. Poté přidáme hořčici s trochou vody. Přidáme sůl, pepř, bobkový list a nové koření. Posypeme červenou paprikou, podlijeme vínem a asi 200 až 300 ml vody a dusíme v tlakovém hrnci asi 70 minut (dvě a půl hodiny v normálním kastrolu). Dochutíme, ještě jednou povaříme a v případě nutnosti zahustíme moukou.

Ze všech surovin na halušky připravíme řidší těsto. Dáme vařit 3 litry vody a do vroucí vody přidáme špetku soli. Těsto protlačíme co nejrychleji do vařící vody. Propasírované halušky v hrnci promícháme, aby se nepřichytily ke dnu, a jakmile vyplují na hladinu, ještě pár minut vaříme, poté je scedíme, propláchneme studenou vodou apodáváme s horkým perkeltem a omáčkou.

Zdroj: Maďarský perkelt s haluškami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/madarsky-perkelt-s-haluskami-0  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.