reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maghrebské kuře, rýže

Ingredience

  • kuřecí stehna 6 paliček
  • kuřecí křidélka 6 kusů
  • střední cibule 3 kusy
  • kuřecí vývar (nebo bujonová kostka) 400 ml
  • med 7 lžic
  • solamyl 3 lžíce

marináda:

  • česnek 6 stroužků
  • sladká paprika 8 lžiček
  • pálivá paprika 3 lžičky
  • olej 8 lžic
  • ocet 8 lžic
  • jakákoliv šťáva (můžeme nahradit bílým vínem) 8 lžic
  • sůl 3 lžičky

pečená rýže:

  • 2 hrnky rýže 1 dávka
  • 4 hrnky vody 1 dávka
  • sůl (vegeta) 1 špetka

1. Kuře naložíme do marinády aspoň den předem. Na marinádu si smícháme dohromady uvedené ingredience do pekáče či hrnce, v němž budeme kuře péct. Po naložení si nakrájíme cibuli na kolečka a kuře svrchu obložíme cibulí. Bez podlívání zakryjeme a dáme do trouby péct.

2. Rýži opereme v sítu nejprve ve studené a potom v horké vodě. Je dobré, když ji orestujeme na troše omastku, a teprve pak ji v hrnci zalijeme vodou, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péct do trouby ke kuřeti. Měla by být hotová za dvacet minut.

3. Po 45 minutách kuře zkontrolujeme a trošku podlijeme. Necháme péct dalších třicet minut.

4. Připravíme si kuřecí vývar. Půlku odebereme a rozmícháme v ní lžíci medu. V druhé půlce rozmícháme Solamyl. Kuře vyndáme z trouby a zalijeme vývarem s medem. Troubu zapneme na maximum a necháme kuře odkryté, aby se zapeklo s medem asi tak 10–15 minut. Poté kuře z pekáče vyndáme a výpek zahustíme vývarem se Solamylem. Podáváme s rýží.

Zdroj: Maghrebské kuře, rýže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maghrebske-kure-ryze [On-line 21.02.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.