reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Majonéza

300 ml

  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 2 žloutky
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžičky čerstvé citronové šťávy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bílého pepře mletého

Vařte jako šéf kniha

Všechny suroviny by měli mít před začátkem pokojovou teplotu.

Žloztky, hořčici a ocet dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, bílého pepře a metlou směs pomalu šlehejte.

Za stálého šlehání pomalu přidávejte olej, za začátku po kapkách. Jakmile směs zhoustne, můžeme olej přidávat tenkým pramínkem. Olej takto přidáme všechem.

Nakonec do směsi vmícháme čerstvou citronovou šťávu.

Dle chuti přidáme pepř a sůl.
Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

loading...

11 comments to Majonéza

  • Charlie

    Perfektní recept, šleháno jen v ruce, vejce rovnou z lednice, zbytek o pokojové teplotě a ztuhla perfektně.

  • Lucie

    Delam majonezu tycovym mixerem, vse najednou a dokonce rovnou z lednicky. Ztuhne do 10 vterin :)

  • Jirka

    Dělal jsem tuto majonézu už po několkikáté a ztuhla vždycky perfektně. Dnes poprvé za spolupráce pětileté dcery a taky to krásně vyšlo. Používám ji i jako základ k dalším omáčkám

  • julie

    Majoneza neztuhne, pokud mate suroviny moc studene. Pokud vejce vyndate z lednice a nenechate ho dostatecne dlouho ohrat na pokojovou teplotu majoneza nikdy nemuze ztuhnout. Stejne tak je potreba nechat ohrat i ostatni suroviny (horcici…)

  • Dan

    Majonéza se povedla, krásně zhoustla, výborná. Použit jsem tyčový mixér s metličkou. Hořčici jsem dal obyčejnou, Dijonská by se nerentovala. DOPORUČUJI.

  • Lenka

    Majonéza sa mi podarila a chutí skvele! :) …. už nikdy žiadnu v obchode nekúpim

  • nám to ztuhlo krásně :)

  • Katka

    Perfektní, ručně to trošku trvalo, ale ztuhla bez problémů a byla výborná! =)

  • david

    určité to je rukama nám stuhla a byla super doporočuji

  • Zuzana

    Majonéza podle tohoto receptu vůbec neztuhla, přestože jsme velmi pečlivě dodrželi množství surovin. Tento recept na výrobu domácí majonézy NEDOPORUČUJI.

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


dva + = 11


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.