Suroviny
- vykostěná kuřecí horní stehna 5 ks
- česnek 5 stroužků
- plnotučná hořčice 5 lžiček
- šunka 5 plátků
- hladká mouka 100 g
- mléko 1 hrnek
- vejce 2 ks
- kukuřičné lupínky
- strouhanka
- brambory 2 kg
- libeček 1 snítka
- máslo 1 ořech
- sůl
- pepř
Šopský salát:
- sůl
- pepř
- okurka 1 ks
- paprika 2 ks
- lahůdková nebo červená paprika 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- balkánský sýr 100 g
Stehna naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a hořčicí, přiložíme plátek šunky, obalíme ve strouhance smíchané kukuřičnými lupínky a opečeme v horkovzdušné troubě na 200 stupňů 20 minut do zlatova. Přílohoujsou uvařené brambor s libečkem a kouskem másla.
Hlavní chod podáváme se šopským salátem. Zeleninu očistíme a nakrájíme, před podáváním smícháme s olejem a octem, okořeníme a navrch dáme kostky balkánského sýra.
Zdroj: Makedonský řízek s bramborem a libečkem, šopský salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/makedonsky-rizek-s-bramborem-libeckem-sopsky-salat [On-line 16.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář