Suroviny:
- 3 bílky
- sůl
- 1/2 lžičky ovocného octa
- 5 lžic cukru
- 5 lžic moučkového cukru
- kukuřičný nebo bramborový škrob
- řidší hotový vanilkový pudink
- 100 ml smetany ke šlehání
- 250 g jahod
- nasekané pistácie s cukrem
- lístky máty
- pečicí papír
Vyšleháme sníh z bílků, přidáme špetku soli, ocet, cukr, moučkový cukr, trochu bramborové moučky. Vyšlehanou hmotu dáme do zdobícího pytlíku a na plechu s pečícím papírem vytvoříme pusinky. Dáme do trouby na 140 °C, stáheme na 100°C a pečeme 20-25 min.
Ušlehanou šlehačku smícháme s vanilkovým pudinkem, přisladíme.
Na mísu nandáme krém, na to pusinky, zdobíme čerstvými jahodami, mátou a posypeme sekanými pistáciemi s cukrem.
Zdroj: MALÁ PAVLOVA S JAHODAMI; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář