reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

MALÁ PAVLOVA S JAHODAMI

Suroviny:

  • 3 bílky
  • sůl
  • 1/2 lžičky ovocného octa
  • 5 lžic cukru
  • 5 lžic moučkového cukru
  • kukuřičný nebo bramborový škrob
  • řidší hotový vanilkový pudink
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 250 g jahod
  • nasekané pistácie s cukrem
  • lístky máty
  • pečicí papír

Vyšleháme sníh z bílků, přidáme špetku soli, ocet, cukr, moučkový cukr, trochu bramborové moučky. Vyšlehanou hmotu dáme do zdobícího pytlíku a na plechu s pečícím papírem vytvoříme pusinky. Dáme do trouby na 140 °C, stáheme na 100°C a pečeme 20-25 min.
Ušlehanou šlehačku smícháme s vanilkovým pudinkem, přisladíme.
Na mísu nandáme krém, na to pusinky, zdobíme čerstvými jahodami, mátou a posypeme sekanými pistáciemi s cukrem.

Zdroj: MALÁ PAVLOVA S JAHODAMI; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.