Ingredience
- mascarpone 2 kelímky
- cukr dle chuti 1 dávka
- zakysaná smetana 1 kelímek
- banán 1 kus
- jahody 1 balení
- půl balení dětských piškotů 1 dávka
- čokoláda 100 g
- máta na ozdobu 1 snítka
Vyšleháme si mascarpone s cukrem. Na dno misky dáme krém, do kterého přidáme banán nakrájený na kostičky. Misku nebo sklenici obložíme piškoty. Uděláme si jahodové pyré, které umístíme jako další vrstvu do poháru nebo mističky, můžeme použít také jen na plátky pokrájené čerstvé jahody, jestli to tak máme radši. Nakonec si nastrouháme čokoládu na hoblinky, jimiž spolu s lístky máty ozdobíme vrch každého dezertu. Dáme vychladit do lednice.
Zdroj: Malagelo s jahodovým přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/malagelo-s-jahodovym-prelivem [On-line 29.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář