Ingredience
- máslové sušenky 150 g
- máslo 75 g
- tvaroh 500 g
- lžíce a půl hladké mouky 1 dávka
- krupicový cukr 150 g
- vanilkový lusk 1 kus
- vejce 2 kusy
- zakysaná smetana 125 ml
- maliny (čerstvé nebo mražené) 300 g
- moučkový cukr 2 lžíce
- smetana na šlehání (40%) 250 ml
1.Troubu předehřejeme na 180°C. Sušenky rozdrtíme. V kastrůlku rozpustíme máslo, smícháme je se sušenkami a promícháme. Rukama namačkáme do kulaté vysoké silikonové formy a dáme zapéct na pět minut. Během té doby dáme ve šlehači ušlehat tvaroh s cukrem, vanilkovým luskem, vejci, zakysanou smetanou. Do tohoto krému opatrně vmícháme polovinu malin. Krém dáme na upečené sušenky a pečeme 35 minut. Cheesecake musí být po okrajích pevný a uprostřed trochu rosolovitý. Koláč necháme vychladnout při otevřených dvířkách 15 minut ještě v troubě. Po vychladnutí přendáme ztuhnout do lednice.
2. Maliny rozvaříme s cukrem a přelijeme jimi cheesecake.
3. Vysokoprocentní šlehačku vyšleháme a dáme do lednice. Poté s ní pomocí zdobícího sáčku ozdobíme dezertní talíř.
Zdroj: Malinový cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/malinovy-cheesecake [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář