Suroviny
- hladká mouka 500 g
- mléko 250 ml
- vejce 1 ks
- kvasnice
- sůl špetka
- cukr lžíce
- olej
- tvrdý tvaroh na strouhání
- povidla
- smetana ke šlehání (33 % tuku)
- moučkový cukr
Z mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek, který zapracujeme s osolenou moukou a vejcem v těsto. Těsto necháme vykynout a pak uhněteme bochánky, které ještě necháme vykynout. Pak bochánky roztáhneme a smažíme je z obou stran ve vysoké vrstvě oleje. Usmažené vdolečky potřeme povidly, posypeme tvarohem a navrch ozdobíme šlehačkou. Vdolky před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zdroj: Maminčiny vdolečky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/maminciny-vdolecky [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář