Ingredience
- vejce 4 kusy
- hrnek cukru krupice 2 dávky
- vanilkový cukr 1 kus
- hrnek hladké mouky 3 dávky
- hrnek oleje 1 dávka
- prášek do pečiva 1 kus
- mandarinkový kompot 2 kusy
na krém:
- měkký tvaroh 1 kus
- zakysaná smetana 2 kusy
- smetana na šlehání 33% 2 kusy
- moučkový cukr 2 lžíce
- mletá skořice nebo strouhaná čokoláda na posypání 1 dávka
1. Vejce, cukr a vanilkový cukr sešleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva, olej a šťávu z mandarinek. Důkladně smícháme a ke konci přidáme mandarinky a jemně promícháme. Plech si vyložíme pečícím papírem a nalijeme těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě necelé tři čtvrtě hodiny. Korpus necháme vychladnout.
2. Na krém si nejprve vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh, zakysané smetany a tři lžíce moučkového cukru. Dáme vychladit do lednice a naneseme na vychladlý korpus. Posypeme mletou skořicí nebo nastrouhanou čokoládou.
Zdroj: Mandarinková buchta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mandarinkova-buchta [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář