- 150g másla
- 150 g hnědého cukru
- 150g loupaných mandlí
Oloupané mandle umeleme. Do misky vložíme změklé máslo a cukr a utřeme do hladkého krému. Přisypeme mleté mandle a zpracováváme, až se vytvoří hladké těsto. Ve fólii je dáme do chladničky asi na 30 minut odpočinout.
Odleželé těsto nakrájíme na kousky, které vtlačujeme do vymazaných formiček na košíčky (pracujeme rychle, aby nezteplalo – můžeme si také těsto nechat v ledničce a odebírat po částech).
Košíčky naplněné těstem dáme na plech, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 10 minut, až těsto začne zlátnout. Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a opatrně vyklepneme z formiček. Pak je položíme na papírové utěrky a necháme zcela zchladnout. Pak je teprve plníme podle vlastní fantazie.
Poslední tip, trik či komentář