Suroviny
- sůl
- cibule 1 ks
- máslo 80 g
- zeleninový vývar 500 ml
- bílé víno 200 ml
- voda
- rýže arborio 320 g
- turecký šafrán
- čerstvý losso 400 g
- smetana na vaření 250 ml
- šťáva z 1/2 citronu
- krevety, očištěné a vyloupané 20 ks
- olivový olej
Dáme si vařit čistou vodu, kterou osolíme. Až nám bude voda vřít, vložíme maximálně na 2 minuty krevety. Ihned vytáhneme, ať neztvrdnou.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme rýži a chvíli opékáme, podlijeme vínem a částí vývaru. V troše teplé vody necháme šafrán uvolnit barvu a vlijeme do rýže. Za stálého míchání přiléváme postupně zeleninový vývar, později taktéž vodu. Přiléváme postupně, po naběračkách až do změknutí rýže.
Na druhé pánvi na olivový olej vložíme část krevet, osmahneme je a poté přidáme česnek, zalijeme smetanou, necháme probublat, osolíme, opepříme, vlijeme šťávu z citronu a celou směs vylijeme do rissota. Promícháme a můžeme podávat.
Zdroj: Marine rissoto; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marine-rissoto [On-line 26.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář