Suroviny
- krkovice 1 kg
- hořčice 5 lžic
- olej 5 lžic
- brambory 1 kg
- mražený hrášek 250 g
- máslo
- smetana
- máslo
- sůl
- pepř
- paprika 6 ks
- cuketa 1 ks
- jarní cibulka 5 ks
Opláchneme a naporcujeme krkovici, kterou osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a olejem a hodinu necháme rozležet v lednici. Předehřejeme si troubu na 180 – 200°C a do pekáčku vložíme marinovanou krkovici, kterou podlijeme trochou vody a oleje a pečeme hodinu. Když je maso měkké, výpek slijeme a necháme ho svařit a přidáme kousek másla. Výpek pak použijeme na podlití.
Uvaříme si brambory na pyré a na páře podusíme hrášek. Brambory rozmixujeme a přidáme hrášek, kousek másla a trochu smetany na zjemnění.
Zeleninu (cuketu a papriky) si pokrájíme na větší kousky, okořeníme, pokapeme olejem a ogrilujeme na grilovací pánvi nebo v troubě.
Zdroj: Marinovaná krkovice s bramborovo-hráškovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-krkovice-s-bramborovo-hraskovym-pyre [On-line 03.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář