reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová mrkvová polévka s crème fraîche

Suroviny

  • mrkev 500 g
  • brambory 2-3 ks
  • smetana na vaření 250 ml
  • máslo 1 lžíce
  • kari 1 špetka
  • skořice 1 špetka
  • sůl
  • pepř
  • crème fraîche

Mrkev a brambory si očistíme, pokrájíme a obé povaříme asi čtvrt hodiny v osolené vodě doměkka. Část mrkve si dáme stranou. Přidáme smetanu a rozmixujeme na hrubší nebo jemnější krém. Rozmixovaný krém prohřejeme, přidáme máslo a okořeníme. Jako ozdobu použijeme creme fraiche a plátky mrkve, které jsme si odložily, nakrájíme na kolečka a podáváme v polévce.

Zdroj: Krémová mrkvová polévka s crème fraîche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-mrkvova-polevka-s-creme-fraiche  [On-line 03.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.