reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná krkovice s bramborovo-hráškovým pyré

Suroviny

  • krkovice 1 kg
  • hořčice 5 lžic
  • olej 5 lžic
  • brambory 1 kg
  • mražený hrášek 250 g
  • máslo
  • smetana
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • paprika 6 ks
  • cuketa 1 ks
  • jarní cibulka 5 ks

Opláchneme a naporcujeme krkovici, kterou osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a olejem a hodinu necháme rozležet v lednici. Předehřejeme si troubu na 180 – 200°C a do pekáčku vložíme marinovanou krkovici, kterou podlijeme trochou vody a oleje a pečeme hodinu. Když je maso měkké, výpek slijeme a necháme ho svařit a přidáme kousek másla. Výpek pak použijeme na podlití.

Uvaříme si brambory na pyré a na páře podusíme hrášek. Brambory rozmixujeme a přidáme hrášek, kousek másla a trochu smetany na zjemnění.

Zeleninu (cuketu a papriky) si pokrájíme na větší kousky, okořeníme, pokapeme olejem a ogrilujeme na grilovací pánvi nebo v troubě.

Zdroj: Marinovaná krkovice s bramborovo-hráškovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-krkovice-s-bramborovo-hraskovym-pyre  [On-line 03.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.