Ingredience
- vepřová krkovice 5 plátků
marináda:
- olej 1 dávka
- česnek 5 stroužků
- sójová omáčka 3 lžíce
- mexické koření 1 lžíce
- bylinky (máta, koriandr, rozmarýn) 1 dávka
- dobrý kečup 2 lžíce
na mexické brambory:
- neloupané umyté rané brambory 10 kusů
- žlutá paprika 1 kus
- zelená paprika 1 kus
- červená paprika 0 kusů
- cibule 1 kus
1. Ze všech uvedených ingrediencí si připravíme marinádu. Krkovičku lehce naklepneme, vložíme do marinády a nejlépe 24 hodin necháme marinovat. Poté grilujeme a dbáme na to, aby krkovička zůstala pěkně šťavnatá.
2. Brambory nakrájíme na měsíčky, papriku a cibuli na proužky, česnek na plátky. Posypeme kořením, přidáme sůl, pepř, polijeme olejem, dobře promísíme a dáme péct do trouby rozpálené na 200 stupňů. Pečeme asi půl hodiny nejprve pod alobalem, který po dvaceti minutách odstraníme. Nyní přidáme kukuřici a dopečeme dozlatova, až změknou papriky.
Zdroj: Marinovaná krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-krkovicka [On-line 27.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář