reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná krkovička

Ingredience

  • vepřová krkovice 5 plátků

marináda:

  • olej 1 dávka
  • česnek 5 stroužků
  • sójová omáčka 3 lžíce
  • mexické koření 1 lžíce
  • bylinky (máta, koriandr, rozmarýn) 1 dávka
  • dobrý kečup 2 lžíce

na mexické brambory:

  • neloupané umyté rané brambory 10 kusů
  • žlutá paprika 1 kus
  • zelená paprika 1 kus
  • červená paprika 0 kusů
  • cibule 1 kus

1. Ze všech uvedených ingrediencí si připravíme marinádu. Krkovičku lehce naklepneme, vložíme do marinády a nejlépe 24 hodin necháme marinovat. Poté grilujeme a dbáme na to, aby krkovička zůstala pěkně šťavnatá.

2. Brambory nakrájíme na měsíčky, papriku a cibuli na proužky, česnek na plátky. Posypeme kořením, přidáme sůl, pepř, polijeme olejem, dobře promísíme a dáme péct do trouby rozpálené na 200 stupňů. Pečeme asi půl hodiny nejprve pod alobalem, který po dvaceti minutách odstraníme. Nyní přidáme kukuřici a dopečeme dozlatova, až změknou papriky.

Zdroj: Marinovaná krkovička; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-krkovicka [On-line 27.08.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.