reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinovaná vepřová panenka pečená v máslovém těstě s bylinkami, houbami a slaninou, servírovaná s listovým špenátem

  • pepř 2 lžičky
  • sůl 2 lžičky
  • olivový olej 5 lžic
  • bobkový list 3 kusy
  • tymián 1 lžička
  • máslo 100 g
  • 1 vejce
  • 1 drobně nakrájená cibule
  • citron na šťávu nebo citronová šťáva
  • jemně nakrájená anglická slanina 100 g
  • čerstvé houby 150 g
  • nasekaná petrželová nať 10 snítek
  • listové těsto 1 balení
  • čerstvý listový špenát 1 balení
  • 5 špalíčků vepřové panenky

Na marinádu potřebujeme 5 lžic olivového oleje, 1 citron na šťávu, 3 bobkové listy, 1 lžička soli a pepře.

Směs na obalení uděláme ze 100 g jemně krájené anglické slaniny, 100 g másla, 150 g čerstvých hub, 1 drobně nakrájená cibule, 10 snítek nasekané petrželové nati, 1 lžička tymiánu, 1 lžička soli a pepře, 1 lístkové těsto, 1 vejce, 1 balení čerstvého listového špenátu, 5 špalíčků vepřové panenky

Špalíčky vepřové panenky několik hodin marinujeme. Přísady na obalení restujeme do jemné mazanice, kterou rozmixujeme a poté natřeme na maso. Takto připravené panenky balíme do proužků listového těsta, které vineme jako kremrole. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 170 °C. Před servírováním porce příčně rozřízneme a doplníme ochuceným listovým špenátem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-veprova-panenka-pecena-v-maslovem-teste [On-line 1.11.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.