- pepř 2 lžičky
- sůl 2 lžičky
- olivový olej 5 lžic
- bobkový list 3 kusy
- tymián 1 lžička
- máslo 100 g
- 1 vejce
- 1 drobně nakrájená cibule
- citron na šťávu nebo citronová šťáva
- jemně nakrájená anglická slanina 100 g
- čerstvé houby 150 g
- nasekaná petrželová nať 10 snítek
- listové těsto 1 balení
- čerstvý listový špenát 1 balení
- 5 špalíčků vepřové panenky
Na marinádu potřebujeme 5 lžic olivového oleje, 1 citron na šťávu, 3 bobkové listy, 1 lžička soli a pepře.
Směs na obalení uděláme ze 100 g jemně krájené anglické slaniny, 100 g másla, 150 g čerstvých hub, 1 drobně nakrájená cibule, 10 snítek nasekané petrželové nati, 1 lžička tymiánu, 1 lžička soli a pepře, 1 lístkové těsto, 1 vejce, 1 balení čerstvého listového špenátu, 5 špalíčků vepřové panenky
Špalíčky vepřové panenky několik hodin marinujeme. Přísady na obalení restujeme do jemné mazanice, kterou rozmixujeme a poté natřeme na maso. Takto připravené panenky balíme do proužků listového těsta, které vineme jako kremrole. Potřeme je rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 170 °C. Před servírováním porce příčně rozřízneme a doplníme ochuceným listovým špenátem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-veprova-panenka-pecena-v-maslovem-teste [On-line 1.11.2011]
Poslední tip, trik či komentář