Suroviny
- vepřová panenka
- brambory 1 kg
- eidam 500 g
- bylinky
- olej
- listový špenát
- domácí kečup
- chilli paprička
- česnek
- jíška
- sůl
- pepř
Den předem si naložíme vepřovou panenku do oleje, bylinek a koření. Na druhý den maso vyndáme z marinády a orestujeme na pánvi, poté vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme cca 10-20 minut do stupně medium, aby zůstala uprostřed růžová.
Oloupeme si brambory, které uvaříme do poloměkka, po uvaření brambory rozmačkáme. Mezitím nastrouháme sýr nahrubo a přidáme spolu se solí a pepřem do připravených brambor, směs promícháme a napěchujeme do máslem vymazaných forem: Dáme zapéct asi na 10-15minut do předem vyhřáté trouby na 220°C.
Do menšího kastrůlku si na kousku másla postupně orestujeme špenát s česnekem, solí a pepřem.
Na přeliv použijeme dobrý kečup a přidáme nadrobno nakrájenou 1-2 malé chilli papričky, při řídké konzistenci dohustíme jíškou.
Zdroj: Marinovaná vepřová panenka, sýrové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-veprova-panenka-syrove-brambory [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář