reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Marinovaná vepřová panenka, sýrové brambory

Suroviny

  • vepřová panenka
  • brambory 1 kg
  • eidam 500 g
  • bylinky
  • olej
  • listový špenát
  • domácí kečup
  • chilli paprička
  • česnek
  • jíška
  • sůl
  • pepř

Den předem si naložíme vepřovou panenku do oleje, bylinek a koření. Na druhý den maso vyndáme z marinády a orestujeme na pánvi, poté vložíme do vyhřáté trouby a dopékáme cca 10-20 minut do stupně medium, aby zůstala uprostřed růžová.

Oloupeme si brambory, které uvaříme do poloměkka, po uvaření brambory rozmačkáme. Mezitím nastrouháme sýr nahrubo a přidáme spolu se solí a pepřem do připravených brambor, směs promícháme a napěchujeme do máslem vymazaných forem: Dáme zapéct asi na 10-15minut do předem vyhřáté trouby na 220°C.

Do menšího kastrůlku si na kousku másla postupně orestujeme špenát s česnekem, solí a pepřem.

Na přeliv použijeme dobrý kečup a přidáme nadrobno nakrájenou 1-2 malé chilli papričky, při řídké konzistenci dohustíme jíškou.

Zdroj: Marinovaná vepřová panenka, sýrové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-veprova-panenka-syrove-brambory  [On-line 20.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.